To ja tez mam pytnko co do APC skoro ktos chce czyscic plastiki, komore, nadkola, felgi, kolpaki itp. , jaka jest przewaga APC np. Megsa nad 'made for Carrefour' ???? oprocz przewagi ceny :P
jak nie masz za dużo kasy kup sobie APC do silnika itd z Nielsen chemicals - Nielsen H. D. Degreaser i go rozrabiasz - czyli na felgi mniejszy stopień a na silnik więcej wszystko domywa dobrze, jaka różnica miedzy markowymi a tymi z tesco i carrefura jest olbrzymia made in tesco carrefour to totalna woda w butelce szkoda kasy tylko.
Zamieszczone przez gusiak11
Dobry szampon nie rozumiem czego sie czepiacie :wink: a nazwa to juz majstersztyk
dobry tani szampon do czego ? do zwykłego mycia auta w sobote i spłukania go wodą z węża i tyle.
Zamieszczone przez staraoctavia
Kto powiedzial, ze szampon eBrumm nie ma lagodnego PH i co to znaczy lagodne PH?
jeśli nie wiesz co to łagodne PH poczytaj w google, w specyfikacji tego produktu nic niema o ph napisane, to zwykły szampon jak made in tesco, autoland itd.
Dalej pytam co to takiego lagodne PH?
Sadze (moge oczywiscie sie mylic), ze chodzi Ci PH obojetne albo neutralne czyli zblizone do wartosci 7, gdyz mocne zasadowe roztwory maja negatywny wplyw na woski.
Co znaczy szampon do zwyklego sobotniego mycia i splukania go woda z weza? Zle jest takie mycie?
Wiesz, ze wlasnie nawoskowane auto i myte szamponem o obojetnym PH powinno sie wlasnie tak plukac?
Właśnie wróciłem po 3 godzinnej zabawie z letnimi kołami od Clio No i teraz letnie koła mogą już spokojnie oczekiwać kolejnego sezonu. Chroni je Swisswax Autobahn. Pod którym leży Swisswax Cleaner Fluid. Pod którego powierzchnia została przygotowana za pomocą glinki megsa.
Nawiązując do mojego wcześniejszego pytania uszcelki wkoło okien czyścić APC
W związku ze nie otrzymałem zadwalającej mnie odpowiedzi odnosnie doposażenia zestawu zagłębiłem sie bardziej w temat (to nieznaczy ze wcześnie nie czytałem) prosze o podpwiedz które z przedstawionych beda najlepsze
APC (bede nim czyscił plastiki zewnetrzne wenętrzne wycieraczki itp)
1. Nielsen APC Cyclone 1L
2. Shiny Garage Lime APC 1L
3. Einszett Blitz Reiniger
4. Koch Chemie Green Star
na plastiki zewnetrzne
AutoGlym Bumper Care
Koch Chemie Nano Magic Plast Care
Auto Finesse Revive
a na kokpit decyzja zapadła biore
Meguiar's Natural Shine Protectant
Do kokpitu używam PB Natural Look Dressing, i z tego co wyczytałem na tym forum i innych ludzie zmieniaja Megs`a właśnie na ten, sam kupiłem duża flachę i trudno mi powiedzieć coś na temat konkurencji ale z tego jestem zadowolony
Tak jak pisze staraoctavia, No moze bym jeszcze dopisał Auto Finesse Revive
Natomiast te środki są tak wydajne, a nie uważam za słuszne posiadanie 3 środków do tego samego tylko po to żeby stały na półce więc na twoje pytanie co lepsze 1,2,3 czy 4 trudno mi odpowiedzieć, a staram się nie podpierać cudzymi opiniami
Myślę że z nielsena będziesz zadowolony, dosyć dużo go używam i praktycznie zawsze daje radę, za tą cene nie można narzekać, do zewnętrznych plastyków jest też dobry produkt firmy Valetpro - Trim glitz który zabezpiecza na dosyć długi czas zewnętrzne plastyki.
Znalazłem dziś godzinkę na opłukanie i oblecenie na dwa wiadra mojego auta. Zymol Glasur nałożony 25 sierpnia, po blisko 3 miesiącach i 2700 km niczym nie wzmacniany, nadal trzyma jak zły, bijąc na głowę wcześniej stosowany sealant (FK1000p). Oczywiście kropelki już nie takie piękne jak po aplikacji, ale nadal siedzi, także na błotnikach i dole drzwi i nadal przyzwoicie odprowadza wodę. Dla mnie to koniec historii - dalej już wosku nie szukam. Co najwyżej FG sobie dokupię.
zak14 przecież to dwa inne woski różnej klasy jak i ceny, ten Zymol zazwyczaj około 3 miesięcy na aucie siedzi a po tym co ty przejechałeś wytrzyma długo, fk 1000p też długo siedzi tylko trzeba go dobrze położyć a wcześniej auto przygotować, i teraz mam pytanie czy przed nałożeniem zymola auto przeleciałeś cleanerem czy dałeś wprost na auto gdzie wcześniej było fk położone ?
Komentarz